Een betrouwbare BSO Den Haag

Op zoek naar een betrouwbare BSO in Den Haag? De naam buitenschoolse opvang zegt het eigenlijk al, het is een opvang voor schooltijd, na schooltijd, op vrije dagen, studiedagen of tijdens schoolvakanties. De basisschool zorgt voor de aansluiting met een BSO. De basisschool moet ervoor zorgen dat de buitenschoolse opvang beschikbaar is tussen 7:30 uur en 18:30 uur voor ouders die daar behoefte aan hebben. In veel gevallen werkt de basisschool samen met één of meerdere kindervangen. Maar het is ook mogelijk om als basisschool zelf een BSO op te zetten. De kosten worden betaald door de ouders, maar het mogelijk om een kinderopvangtoeslag te krijgen van de belastingdienst. Onder de kinderopvang valt ook een gastouderopvang.

Kwaliteitseisen opvang in Den Haag

Elke kinderopvang moet voldoen aan de eisen uit de wet kinderopvang. De GGD controleert of de buitenschoolse opvang voldoet aan de kwaliteiteisen. De kwaliteit van het personeel wordt gewaarborgd doordat het diploma van iedere pedagogische medewerker online staat geregistreerd en dus te controleren valt. Daarnaast staat elke opvang geregistreerd in het landelijk register kinderopvang. Het registratienummer is nodig om aanspraak te maken op de kindertoeslag bij de belastingdienst.

  • Geregistreerd in het Landelijk Register Kinderopvang
  • GGD-rapport staat op de website van de BSO
  • Diploma’s personeel staan landelijk geregistreerd

Naschoolse activiteiten

Sommige Bso’s organiseren buitenschoolse activiteiten. Deze activiteiten beginnen direct na schooltijd. Zo kunnen kinderen direct door na de school is afgelopen. De activiteiten worden georganiseerd door een combinatiefunctionaris of een welzijnsorganisatie. Het is mogelijk dat ondernemers hierbij betrokken zijn. Zij verzorgen bijvoorbeeld sportlessen of workshops. Deze extra activiteiten worden per keer of per reeks in rekening gebracht. De buitenschoolse opvang voorziet de ouders van de juiste informatie.

Wat kost een kinderopvang?

Volgens een kinderopvang Den Haag mag een dagopvang maximaal 8,50 euro kosten. De buitenschoolse opvang mag maximaal 7,31 euro kosten. Voor de gastouderopvang mag maximaal 6,32 per dag gevraagd worden. Uiteraard wordt dit bedrag gecompenseerd door de tegemoetkoming voor de kinderopvang. De compensatie is afhankelijk van het inkomen en hoeveel kinderen er naar de opvang moeten. Zo is het mogelijk om met een (gezamenlijk) inkomen van 20.584 om 96% van de kosten van de kinderopvang aan kinderopvangtoeslag terug te krijgen.

ZIE JE GEDACHTEN

   Leave a reply

   Terrababy.nl
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0
   Shopping cart