Wanneer een tweede baby krijgen – 5 vragen die je zullen helpen beslissen – Pasgeboren baby

Wanneer is het juiste moment om te proberen voor een tweede baby? Wat is de ideale kloof tussen kinderen? We helpen je daar achter te komen met de volgende vijf vragen die je jezelf moet stellen bij het nemen van deze belangrijke beslissing.

De Wereldgezondheidsorganisatie beveelt een interval van minimaal twee jaar aan tussen de laatste levende geboorte en de volgende zwangerschap, wat een geboorte-interval van 33 maanden is. studies hebben aangetoond dat er verbanden zijn tussen korte geboorte-intervallen en nadelige gezondheidsresultaten voor moeders en kinderen. Aan de andere kant zijn langere intervallen van meer dan 59 maanden tussen zwangerschappen in verband gebracht met verhoogde risico’s voor de moeder.

Onthoud echter dat dit alleen associaties en aanbevelingen zijn. Wanneer u besluit een tweede baby te plannen, is puur een persoonlijke keuze en afhankelijk van een hele reeks factoren. Soms is het ook een verrassing!

Hier zijn enkele van de grote vragen om over na te denken voordat u uw volgende zwangerschap plant.

1. ‘Ben ik fysiek klaar voor een nieuwe zwangerschap?’

Als je ervoor kiest om nog een baby te baren (in tegenstelling tot adoptie), moet je overwegen of je lichaam er klaar voor is. Deze vraag kunt u het beste bespreken met uw verloskundige, huisarts of fertiliteitsspecialist. Het is van vitaal belang om weer zwanger te worden, vooral als u zwangerschapsverliezen heeft gehad, of als u eerder om welke reden dan ook als een hoog risico werd beschouwd.

2. ‘Waarom wil ik nog een baby?’

Je moet heel duidelijk zijn over je redenen voor nog een baby, en ook waarom je partner ook nog een baby wil. Dit is een goede manier om erachter te komen of het om persoonlijke redenen is of door externe/maatschappelijke druk. Is het omdat je een speelkameraadje wilt voor je eerstgeborene? Is het omdat mensen je blijven vragen wanneer je er nog een gaat nemen? Is het omdat je bang bent dat je er niet nog een krijgt als je het te lang laat staan? Er zijn geen foute of juiste antwoorden; het zal u alleen helpen om de motivatie achter de beslissing te verduidelijken.

3. ‘Ben ik emotioneel en mentaal klaar voor nog een baby?’

Als u bij uw eerste baby een postpartumdepressie en/of angst heeft gehad, moet u bedenken hoe u hiermee om zou gaan als het zich weer zou voordoen. Het is sowieso een goed idee om een ​​ondersteunings- en behandelplan te hebben voor een volgende baby in het geval van onvoorziene emotionele of mentale gezondheidsproblemen tijdens de zwangerschap of postpartum. Als u een zwangerschapsverlies heeft gehad, is het belangrijk dat u een trauma uit het verleden behandelt voordat u een nieuwe zwangerschap overweegt.

4. ‘Hoe is mijn relatie met mijn partner?’

Als je een gezin sticht met een partner, vraag jezelf dan af of je het gevoel hebt dat ze in je team zitten en of jullie allebei succesvol hebben samengewerkt om ouderschapsbeslissingen te nemen (meestal). Het is duidelijk dat met een tweede baby het nog uitdagender zal zijn om tijd te vinden om als stel samen door te brengen, plus wat extra slaaptekort zal in de mix worden gegooid. Kan je relatie die druk aan? Misschien moet je eerst werken aan het versterken van je relatie om ervoor te zorgen dat jullie allebei op dezelfde lijn zitten als het om een ​​andere baby gaat.

5. ‘Ben ik financieel voorbereid op een ander gezinslid?’

Kijk naar uw financiën en zie hoe de uitgaven zijn veranderd sinds u uw eerste baby ter wereld bracht. Houd rekening met inkomensverlies als u op bedrust moet, of als het financieel haalbaarder is om u of uw partner op afzienbare termijn thuis te hebben dan om twee kinderen in de kinderopvang te plaatsen. Een andere factor waarmee u rekening moet houden, is of u meer ruimte in huis, een grotere auto en eventuele extra uitrusting voor een tweede baby nodig heeft. Op lange termijn wil je misschien ook nadenken of vakantie mogelijk is, kijk naar de kosten van een opleiding voor twee en extra kosten van levensonderhoud.

Conclusie

Je kunt zo pragmatisch zijn als je wilt bij het nemen van deze beslissing, maar soms wint het hart. Het hebben van kinderen is ongelooflijk, en het maakt niet uit of en wanneer je nog een kind krijgt, de timing zal perfect zijn. Er zijn voor- en nadelen aan elk leeftijdsverschil, en iedereen die je het vraagt, zal verschillende verhalen hebben om te delen.

De sleutel is om zo goed mogelijk voorbereid te zijn. Gezond worden, goed eten, sporten, medisch advies inwinnen, naar een therapeut gaan, een plan voor postpartumondersteuning maken, een goed ondersteuningsnetwerk opzetten en uw financiën professioneel laten beoordelen.

Er is geen universele perfecte tijd om je gezin te laten groeien, en alleen jij weet wanneer het de juiste tijd is.

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “//connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&appId=1502832983321408&version=v2.0”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window,document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘473574179978310’);
fbq(’track’, ‘PageView’);

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

   Laat een reactie achter

   Terrababy.nl
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0
   Shopping cart