De waarde van het maken van nieuwe vrienden na het krijgen van een baby – Pasgeboren baby

We kennen allemaal de voordelen van een ondersteunend netwerk wanneer er een baby komt, maar heb je het gevoel dat je al genoeg vrienden en familie in je leven hebt, dus het is niet nodig om eropuit te gaan en nieuwe mensen te ontmoeten? Of voel je je misschien zelfbewust en word je beoordeeld in een groep andere ouders?

Het is meer dan begrijpelijk om tijdens de kraamperiode vast te willen houden aan wat vertrouwd en veilig is. De deur uit gaan met een pasgeboren baby is al moeilijk genoeg, laat staan ​​dat je de taak erbij krijgt om met vreemden te praten als je slaapgebrek hebt, te genezen vanaf de geboorte en een enorme aanpassing van je leven door te maken.

Er zijn echter duidelijke voordelen aan het maken van nieuwe vrienden na het krijgen van een baby. Voordat je besluit de groep voor nieuwe ouders of de klas voor moeders en kinderen over te slaan, zijn hier een paar dingen die je moet overwegen:

Andere nieuwe moeders kunnen vertellen

Je ervaringen en gevoelens kunnen delen met iemand die iets soortgelijks doormaakt, is enorm geruststellend en geruststellend.

Tenzij je vrienden hebt die baby’s krijgen rond dezelfde tijd als jij, kunnen ze zich misschien niet inleven in je gespreksonderwerpen over gezwollen borsten, nachtelijk zweten of babypoep.

En als je vrienden al moeder zijn, zijn ze misschien aan het andere eind van deze fase naar voren gekomen. We hebben de neiging om de details van deze opvoedingsuitdagingen te vergeten wanneer we geconfronteerd worden met de volgende terwijl onze kinderen groeien!

Je bent niet langer pre-baby you

Je maakt natuurlijk een enorme overgang door van de persoon die je was naar de moeder die je wordt. Je omringen met mensen die je alleen als moeder kennen, die geen vooroordelen hebben over wie je vroeger was, kan je helpen je nieuwe identiteit te ontdekken.

Je zult je niet onder druk gezet voelen om de oude jij te zijn of te bewijzen dat je niet veranderd bent, zoals bij mensen die je al langer kennen. Mama, het valt niet te ontkennen dat je op de meest diepgaande manier bent veranderd.

Je zou vrienden voor het leven kunnen maken

Onthoud dat andere nieuwe moeders zich waarschijnlijk zorgen maken over dezelfde dingen als jij en proberen te navigeren in hun nieuwe rollen. Als je je ooit veroordeeld voelt of je vindt het moeilijk om contact te maken met andere moeders, dan zijn ze misschien niet de juiste keuze voor jou. Alleen omdat je nieuwe baby’s gemeen hebt, wil nog niet zeggen dat je het goed zult doen.

Er zijn genoeg andere plekken om gelijkgestemde moeders te vinden dan alleen de door de gemeente geleide nieuwe oudergroepen. Er zijn meestal Facebook-groepen voor elk type opvoedingsbenadering of interesse, dus sluit je aan bij wat je aanspreekt en organiseer persoonlijke ontmoetingen. Hier is een geweldige lijst met lokale activiteiten voor mama’s en bubs.

Veel moeders maken vrienden voor het leven in deze gevoelige periode waarin steun cruciaal is. U zult er geen spijt van krijgen dat u de moeite heeft genomen om ze nu op te zoeken. Het kan precies zijn wat de nieuwe u nodig heeft.

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

   Laat een reactie achter

   Terrababy.nl
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0
   Shopping cart