Zorg voor vriendelijkheid bij uw baby – Pasgeboren baby

Het woordenboek definieert vriendelijkheid als de kwaliteit van vriendelijk, genereus en attent zijn, maar het is zoveel meer dan dat. Het kan voor verschillende mensen verschillende dingen betekenen. Als je aan vriendelijkheid denkt, welke woorden of daden komen dan in je op?

In wezen zit vriendelijkheid in hoe het wordt getoond en dat gaat verder dan alleen aardig zijn. Vriendelijk zijn is opzettelijk en vrijwillig. Het creëert ook een kettingreactie-effect. Denk aan de laatste keer dat iemand iets aardigs voor je heeft gedaan, waardoor je je geweldig voelde, dus je wilde het vooruitbetalen.

Vriendelijkheid lijkt veel op liefde – het is onvoorwaardelijk, onbaatzuchtig, zorgzaam, attent, empathisch en accepterend. Maar, net als liefde, vereist het begrip en oefening. We tonen liefde door goede daden, mededogen, een glimlach, een knuffel wanneer iemand het nodig heeft en een luisterend oor.

Is vriendelijkheid aangeboren of een gevolg van de omgeving van een kind?

Als soort is vriendelijkheid een kwaliteit die inherent lijkt aan de mens. Dit komt tot uiting in onze collectieve motivatie om te overleven en om gezond en gelukkig te zijn. In de kindertijd en daarna zijn mensen afhankelijk van de zorg van anderen om te overleven, dus deze basisbehoefte aan zorg zit diep in onze biologie. We zijn een sociale en onderling afhankelijke soort, en we hebben mededogen nodig om te leven, te gedijen en lijden te verminderen.

De wetenschap heeft zelfs aangetoond dat baby’s vanaf drie maanden vriendelijkheid boven gemeenheid verkiezen in een reeks van studies, die de veronderstelling uitdaagt dat alleen eigenbelang onze sleutel is om door het leven te gaan. Hoewel aangeboren, is vriendelijkheid als een spier die kan worden versterkt. Hoe meer je het oefent, hoe sterker de voordelen zullen zijn.

Hoe versterken we onze vriendelijke kant?

Als concept heeft vriendelijkheid lagen van complexiteit. Een eenvoudig voorbeeld is wanneer je aardig voor iemand zou willen zijn, maar je moet eerst hun perspectief begrijpen, anders zou je handeling op de verkeerde manier kunnen worden opgevat. We moeten veel andere vaardigheden cultiveren om vriendelijkheid te verbeteren en te ondersteunen, zoals:

 • Zelfbewustzijn
 • Cultureel bewustzijn
 • Zelfregulering
 • Relatie vaardigheden
 • Empathie
 • Besluitvorming
 • Vergiffenis
 • Ruimdenkendheid
 • Gerechtigheid
 • Respect

We komen niet ter wereld met deze eigenschappen en vaardigheden. Ze moeten vanaf het begin worden geleerd en geoefend, en als volwassenen leren we altijd en dat is wat ons menselijk maakt. We zijn niet perfect.

Waarom vriendelijkheid belangrijk is

Het is essentieel dat we vriendelijkheid koesteren, niet alleen in onszelf, ons gezin en onze gemeenschap. Het is van vitaal belang op systemisch niveau. De wereld waarin onze kinderen opgroeien en de instellingen, zoals onze scholen, instellingen voor ouderenzorg, strafrecht en economische systemen die we creëren, moeten vriendelijkheid weerspiegelen en uiten.

Door vriendelijk te zijn, kunt u uw kind aanmoedigen om een ​​kracht ten goede te zijn en de wereld tot ver in de toekomst te veranderen.

Je vraagt ​​je waarschijnlijk af hoe een baby een van deze complexe vaardigheden kan leren. Het is eigenlijk heel simpel. Hier zijn enkele ideeën om vriendelijkheid bij uw baby aan te moedigen, te inspireren en te koesteren:

Wees lief voor jezelf

Als we niet aardig voor onszelf zijn, hoe kunnen we dan aardig zijn voor anderen? Het hebben van meer zelfcompassie brengt ons in de juiste fysieke, emotionele en mentale toestand om medelevend te zijn naar anderen toe. Ja, het is het oude ‘je kunt niet uit een lege beker schenken’-concept. Denk na over hoe je je voelt als iemand aardig voor je is, zodat je je kunt voorstellen hoe de kracht is om regelmatig hetzelfde voor jezelf te doen. Het hoeft geen onrealistische, tijdrovende zelfzorgtaak te zijn. Lief zijn voor jezelf kan er als volgt uitzien:

 • Minder doen in je dag. Is er iets dat u kunt wegknippen of uitbesteden?
 • Nadenken of opschrijven waar je dankbaar voor bent.
 • Een positieve bevestiging vinden die bij je resoneert en deze keer op keer herhalen. Bekijk hier onze lijst met ideeën.
 • Zelfzorg oefenen die je vindt in de kleine dagelijkse momenten met je baby. Hier zijn enkele eenvoudige ideeën die bewijzen dat zelfzorg niet zo ingewikkeld hoeft te zijn.

Spreek positief over anderen

Je zou kunnen aannemen dat baby’s niet echt begrijpen wat we zeggen, maar ze doen het en ze voelen onze toon en stemming aan. Spreek dus niet negatief over je baby of klaag bijvoorbeeld niet over je partner met vrienden. We doen het allemaal van tijd tot tijd om te luchten over de slaap- of eetgewoonten van onze baby, of het gebrek aan steun van onze partner, maar het is het beste om die klachten buiten gehoorsafstand van onze kleintjes te houden. Dit is vooral belangrijk omdat ze opgroeien in een wereld met cyberpesten.

Wees een goed rolmodel

Wees het gedrag dat je bij je kind wilt zien. Praat vriendelijk tegen mensen met wie je de hele dag contact hebt: wens de kassamedewerker van de supermarkt een fijne dag, bedank de vreemdeling die aan de kant gaat terwijl je met je kinderwagen over het voetpad rijdt, complimenteer een vriend met wie je afspreekt voor een kopje koffie.

Laat ze je zien glimlachen en goede daden voor anderen doen. Baby’s kijken constant naar hun ouders, omdat het hen helpt de wereld om hen heen te leren en te verwerken. Elke daad van vriendelijkheid maakt een verschil. Misschien vind je het leuk om een ​​levend wezen te koesteren, zoals een huisdier of een plant, om te laten zien hoe de zorg voor anderen eruitziet.

Oefen respectvol, positief ouderschap

De beste manier om je baby al deze geweldige vaardigheden te leren, is door ze aan je kind te laten zien. Sta open voor al hun emoties, zelfs degenen die je ongemakkelijk maken. Reageer op hen hoe u zou willen dat iemand op u zou reageren als u dezelfde emoties zou voelen. Spreek hen met respect aan en beantwoord hun behoeften met liefde en empathie. Lees samen boeken die blijk geven van vriendelijkheid en mededogen. Je zou kunnen aangeven hoe de personages zich moeten voelen bij het geven of ontvangen van vriendelijke daden.

Als je manieren vindt om vriendelijkheid bij je baby te koesteren, zullen ze zich beter voelen over de wereld en over zichzelf, en ze helpen om uit te groeien tot gelukkige en liefhebbende mensen.

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “//connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&appId=1502832983321408&version=v2.0”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window,document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘473574179978310’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Terrababy.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
 • Total (0)
Compare
0
Shopping cart