8 kleine attenties die elke nieuwe moeder nodig heeft – Pasgeboren baby

Een baby ter wereld brengen is mooi, levensveranderend en opwindend, maar de pasgeboren fase is bijzonder vermoeiend, overweldigend en isolerend. De enige manier om deze overgangsperiode wat soepeler te laten verlopen, is met de belangrijke steun van dierbaren. Een baby krijgen was nooit de bedoeling geweest zonder het ‘dorp’.

Vaak weten goedbedoelende familie en vrienden niet echt hoe ze moeten helpen, en nieuwe moeders weten niet echt wat ze moeten vragen. Als iemand vervolgens zegt ‘laat het me weten als je hulp nodig hebt’, gebeurt er niets omdat geen van beide partijen weet hoe ze moeten handelen.

De beste manier om steun te betuigen aan een nieuwe moeder, of om een ​​nieuwe moeder om hulp te vragen, is door specifieke suggesties te hebben. Deze lijst met 8 kleine daden van vriendelijkheid die elke nieuwe moeder nodig heeft (en je zult je best goed voelen als je ze doet!) zal je op weg helpen:

1. Vraag haar of ze iets nodig heeft uit de supermarkt

Als je in de buurt woont, sms haar dan voordat je naar de supermarkt gaat en vraag haar of je iets voor haar kunt ophalen. Als ze weigert of niets kan bedenken, pak haar dan wat gezonde snacks waar ze op kan knabbelen terwijl ze haar baby voedt of op de bank rust. Sommige ideeën zijn fruit, eiwitballen, noten, zaden en eventuele lekkere kleine zoete lekkernijen als verrassing.

2. Organiseer een maaltijdtrein met een groep van haar dierbaren

Als niemand anders heeft aangeboden om een ​​maaltijdtrein voor haar te organiseren, kun je dat gemakkelijk doen via een website zoals Maaltijd trein. Het is gratis en bevat een interactieve online kalender waarin je vrienden en familie uitnodigt om zich aan te melden voor een datum waarop ze afspreken om een ​​maaltijd te bezorgen. Dit neemt voor iedereen al het giswerk weg en de veronderstelling dat de ontvanger zijn maaltijden al heeft gesorteerd.

3. Stel voor hoe je zou kunnen helpen met een oudere broer of zus

Bied aan om voor de grote broers en zussen te zorgen terwijl ze rust of naar de gezondheidsafspraken van haar kind gaat. Stel voor om ze op te halen om ze een uur of twee mee te nemen naar het park, of voor een speelafspraakje bij je thuis met je kinderen. Hun mama zal genieten van de tijd om zich alleen op zichzelf en haar bub te concentreren, maar zal zich geweldig voelen wetende dat haar oudere kinderen veel aandacht krijgen tijdens deze enorme overgang naar het leven met een nieuwe baby.

4. Bied aan om te helpen met het huisdier

Als je nieuwe mamavriend een huisdier heeft, bied dan aan om met de hond te gaan wandelen of langs te komen om de kat te voeren en de kattenbak te verwisselen. Als je in staat bent, zou je zelfs kunnen aanbieden om het huisdier een week of zo mee naar huis te nemen om de moeder de kans te geven te herstellen zonder dat een extra afhankelijke persoon zich zorgen hoeft te maken (of zich schuldig voelt over het feit dat ze niet in staat zijn om om het dezelfde aandacht te geven als ze gewoonlijk doen!).

5. Neem regelmatig contact met haar op

Laat haar weten dat je aan haar denkt. Je zou haar vaak kunnen sms’en om te zien hoe ze is, haar grappige video’s of memes te sturen, of Netflix-aanbevelingen die gemakkelijk te bekijken zijn, feelgood-shows die ze kan bekijken tijdens die feeds midden in de nacht. Zeg haar dat je koffie of thee gaat brengen, en zeg gewoon hallo aan de deur om te zien hoe het met haar gaat in plaats van naar binnen te gaan.

6. Kies een huishoudelijk karweitje om te doen als je op bezoek komt

Sommige moeders willen graag dat iemand hun baby vasthoudt terwijl ze douchen of een maaltijd bereiden, maar anderen willen gewoon zitten en hun baby knuffelen. Wat altijd op prijs wordt gesteld, is wat hulp in huis, zelfs als ze nee zeggen tegen aanbiedingen. Je kunt dus een keuze aanbieden, zoals ‘wil je dat ik je baby vasthoud terwijl je iets anders gaat doen, of wil je dat ik stofzuig, de was opvouw of de vaatwasser uitlaadt’. Neem geen nee als antwoord. Terwijl je daar bent, kun je ook het water in de vazen ​​met bloemen verversen en de planten water geven. Het zijn de kleine dingen die te veel kunnen worden tijdens de postpartumfase.

7. Vertel haar dat als ze het moeilijk heeft, ze niet faalt

Zeker als je er zelf al eens bent geweest, ken je dat gevoel. Stel haar gerust dat ze niet van elke minuut zal houden en dat hoeft ook niet. Dat als het ongelooflijk moeilijk voelt, het is omdat het zo is. Zij is het niet. Dat wat ze ook voelt oké is, en dat er voldoende steun is als ze het nodig heeft. Breng haar wat troost door haar te laten weten dat ze niet alleen is.

8. Help haar haar ondersteuningsnetwerk te vinden

Als je niet helemaal zeker weet welke andere praktische hulp en ondersteuning er beschikbaar is, hebben we verschillende lijsten die je naar haar kunt sturen, waaronder:

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “//connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&appId=1502832983321408&version=v2.0”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window,document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘473574179978310’);
fbq(’track’, ‘PageView’);

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

   Laat een reactie achter

   Terrababy.nl
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0
   Shopping cart