De speelgoed trend van 2023; zelf slijm maken

Uitdeelcadeautjes kopen is soms ingewikkeld, maar met dit cadeautje zit je altijd goed. Het is de droom van ieder kind en de nachtmerrie van iedere ouder: slijm. Voor wie het nog niet heeft meegemaakt: slijm is een goedje dat overal aan blijft kleven. Kinderen vinden slijm fantastisch, doordat ze het in allerlei vormen kunnen kneden en het lekker aanvoelt in de handen. Het nadeel van slijm is dat het overal in blijft zitten en moeilijk te verwijderen is uit tapijt of vloerkleden. Toch zou dit geen reden moeten zijn om slijm te verbieden, kinderen vinden het immers erg leuk om mee te spelen. Wel is het verstandig om een vaste plek te kiezen waar kinderen met het slijm kunnen spelen, zonder tapijt in de buurt.

Zelf slijm maken met een experimentele set

Leuker dan het spelen met slijm is het zelf maken van de plakkerige substantie. Het maken van slijm is eenvoudig. Door een experimenteel setje aan te schaffen bij een speelgoedwinkel online of in het centrum, krijg je alles wat je nodig hebt in een set. In de set zit ook een handleiding waarin precies op staat welke onderdelen samengevoegd moeten worden voor het beste resultaat. Jongere kinderen hebben hier hulp bij nodig, maar oudere kinderen kunnen dit vaak prima zelf uitvogelen. Na het maken van het slijm is het tijd om ermee te spelen. Dit zorgt voor urenlang plezier voor kinderen, van het maken tot met het slijm spelen.

Slijm maken zonder experimentele set

Het is ook mogelijk om zelf slijm te maken met je kinderen. Dit kun je met verschillende huishoudelijke spullen doen. Allereerst heb je iets nodig voor de binding van het slijm. Een stofje dat dit doet, is borax. Lenzenvloeistof bevat borax, waardoor dit een goed middel is om het slijm te laten binden. Vervolgens heb je iets nodig dat uiteindelijk slijm wordt. Ga je voor fluffy slijm, kies dan voor scheerschuim. Het middel maizena hoef je alleen maar te mixen met water om slijm te creëren. Voeg tot slot wat kleurstof toe om het slijm een kleurtje te geven, en klaar is kees.

ZIE JE GEDACHTEN

   Laat een reactie achter

   Terrababy.nl
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0
   Shopping cart